Stefan Norén

Stefan Norén har jobbat på STANLEY Securitys låsavdelning i Linköping i ett år. Med sina nio år i branschen har han lång erfarenhet av att arbeta som låssmed. Här berättar han mer om sitt arbete.

Hej Stefan! Berätta lite om vad du jobbar med.
Jag jobbar som låssmed på STANLEY Securitys låsavdelning i Linköping sedan ungefär ett år. Tidigare har jag jobbat nio år som låssmed på ett annat företag. Jag blev faktiskt uppraggad av en gammal projektledare som bytt till STANLEY Security som ville ha med mig hit. Så då tackade jag ja till det!

Berätta om hur en dag på jobbet ser ut!
Det är väldigt olika! Jag åker mycket runt till olika projekt. Vi är en väldigt liten avdelning, på ungefär 20-30 personer som sitter runt om i landet, vilket gör att jag får åka runt på väldigt stora områden. Så jag tillbringar mycket tid i bilen till och från jobb. I det stora hela är jag till störst del ute på olika byggen och pratar med byggherrar om vad de vill ha. Man kan se mig lite som spindeln i nätet mellan säkerhet, el och annan säkerhetspersonal från STANLEY Security.

Vilken är den största utmaningen med ditt jobb? Största utmaningen är att alla dagar är helt olika. Det är mycket problem som ska lösas, det är inte bara att stoppa i lås i en dörr utan det är så otroligt mycket mer bakom. Det ska larmas, det ska finnas nödutgångsdörrar för rätt antal personer.  Det är hela tiden ny kunskap, nya regler och nya vinklar beroende på vilken kund man jobbar för. Det är verkligen nya utmaningar hela tiden. Vi ska kunna lämna ett bygge och kunden måste vara säker på att det är ett tryggt lås vi installerat hos dem.

Eftersom vi arbetar i så stora områden kommer också mycket personligt ansvar. Det är upp till mig att visa att jag verkligen gör mitt jobb. Ingen står där med en pekpinne och säger till vad som ska göras. Det är en utmaning, samtidigt som det såklart är väldigt givande.

Vad tycker du är det roligaste med ditt jobb?
Jag är väldigt nöjd med mitt jobb! Det är både roligt och väldigt utvecklande. Det roligaste är ändå att STANLEY Security verkligen är en organisation som lyssnar på individen. Om det är något som jag behöver mer kunskap i eller vill veta bättre så löser de alltid det. Det är jättebra, att de verkligen lyssnar in alla.