Sofie och Madeleine arbetar i STANLEY Securitys reception. I sitt arbete ser de till att verksamheten flyter på ett bra sätt genom att vara STANLEY Securitys två spindlar i nätet.

Kan ni berätta lite om er själva och er roll på STANLEY Security?
Sofie: Jag skulle beskriva mig själv som en väldigt glad och positiv person, vilket jag tror är otroligt viktigt när man jobbar i en reception eftersom man blir ett ansikte utåt för företaget. Jag är fortfarande relativt ny på STANLEY Security, då jag började jobba här i november 2017. Det är alltså redan fem månader sedan jag kom hit, vilket har gått otroligt snabbt.

Madeleine: Jag började min resa här på STANLEY Security i slutet av 2016, precis mellan jul och nyår. Jag och Sofie är ganska lika på det sättet att vi är glada och positivt inställda till livet, vilket jag också tycker är väldigt viktigt i vår roll. Vi arbetar som ett team och jobbar tillsammans den största delen av dagen. Sedan turas vi om när det gäller de tidiga öppningarna och de sena stängningarna av kontoret.

Hur ser en dag på jobbet ut för er?
Sofie: Vårt arbete ser väldigt olika ut från dag till dag, man kan säga att vi alltid har många bollar i luften samtidigt. Vi gör allt från att ta emot gäster eller kunder som kommer till kontoret, hålla det rent och snyggt i de olika köken och konferensrummen på kontoret till att hantera den dagliga posten, ha hand om telefonin, ansvara för catering samt ta hand om fakturor.

Madeleine: Förutom att hålla kontoret snyggt ansvarar vi också för en stor del av kommunikationen med de olika leverantörerna som rör receptionen och kontorsområdena. Vi finns också alltid till hands om hjälp behövs, vare sig det gäller att skriva ut ett dokument eller förbereda ett lunchmöte med catering. Ibland håller man på med en uppgift och blir avbruten av något annat då vi är ansvariga för mycket. Vi är till exempel även utrymningsansvariga på kontoret, vilket betyder att vi måste släppa allt om brandlarmet går och se till att alla kommer ut. För att sammanfatta det hela kan en dag som receptionist på STANLEY Security se ut på väldigt olika sätt.

Blir det ibland stressigt när ni har så mycket att hålla reda på?
Madeleine: Det kan kännas lite stressigt ibland om det händer mycket på en dag. Ibland kan det till exempel vara så att det är flera viktiga lunchmöten samtidigt, vilket innebär att flera rum och mat ska förberedas samtidigt. Däremot uppstår det oftast inga problem om man planerar det väl i förväg genom att exempelvis bestämma med cateringfirman den exakta tiden maten ska levereras.

Sofie: Även om det blir mycket att göra till och från tycker jag att det är väldigt roligt, vi blir lite som ”spindeln i nätet” i vår roll. Vårt jobb känns otroligt viktigt, vilket är väldigt motiverande.

Vad är er största utmaning?
Madeleine: Vår stora utmaning generellt är att hålla koll på att allting rullar på och fungerar som det ska på dagarna. Det gäller att alltid ha ögonen öppna och se vad som behöver göras. Vi har ansvar över många olika uppgifter och kommunikation med olika parter, därför är det viktigt att alltid ”ha huvudet med sig”.

Sofie: Vi har precis också fått ett nytt ansvarsområde, vilket är telefonin på företaget. Just nu känns det lite som en utmaning då vi fortfarande är något ovana vid uppgiften.

Vad tycker ni är det roligaste med ert jobb?
Sofie: Det absolut roligaste med att jobba i receptionen är att träffa så många olika människor varje dag, allt från kollegorna till olika gäster, kunder och leverantörer. I och med att vi sitter vid entrén träffar vi nästan alla kollegor varje dag, vilket känns otroligt kul. Man får en lite närmare kontakt med sina kollegor när man hälsar på varandra och utbyter några ord varje dag, vilket är väldigt trevligt.

Madeleine: Man lär sig också alltid något nytt eftersom arbetsuppgifterna varierar och man träffar många olika personligheter, vilket är väldigt roligt. Dessutom är vår största utmaning också en av de bästa sakerna med vår roll, att vi får ta mycket ansvar och hålla många bollar i luften samtidigt.

Vad gör ni utöver arbetet på STANLEY Security?Sofie: För mig beror det mycket på vilken årstid det är. Under sommarhalvåret gör jag exempelvis mer saker utomhus med mina vänner, medan jag under vinterhalvåret tar det mer lugnt hemma. Jag träffar självklart mina vänner och familj mycket då också. När jag är hemma gillar jag att kolla på serier. Min favoritserie just nu är ”Secrets & Lies” som jag inte kan sluta titta på. Utöver det tränar jag också en hel del på gym.

Madeleine: Jag håller med Sofie, vad jag gör på fritiden beror mycket på vädret. Generellt spenderar jag mycket tid med familj och vänner på helgerna, antingen inomhus eller utomhus. Jag ska också börja boxas nästa vecka, vilket känns jättespännande och något som jag sett fram emot länge. Jag tycker också om att kolla på serier, vilket jag gör mer nu när det är ”ide-tider”. Just nu ser jag på ”Criminal Minds”, annars är ”Vänner” en stor favorit hos mig.