Ronnie Östlings jobbar som projektledare på STANLEY Security inom Bank, och har gjort det sedan 2005. Han har länge jobbat med säkerhet inom bank och har full koll på hur det går till!

Hej Ronnie! Kan du berätta lite om ditt jobb?
Absolut! Jag har jobbat på STANLEY Security i tretton år nu. Tidigare jobbade jag på ett konkurrerande bolag men vi blev sedan uppköpta av STANLEY Security. Där var jag tekniker inom samma område, men har sedan 2005 varit projektledare. Det har varit en väldigt rolig tid, bankavdelningen växte snabbt och blev en stor organisation med ungefär 50 personer över landet. Vi var som ett företag i företaget.

När är det allra roligast att jobba som projektledare på STANLEY Security?
Det är helt klart roligt att vara i produktionen, att få hjälpa med tekniken. Jag är ju tekniker från början så den delen ligger mig fortfarande varmt om hjärtat. Eftersom jag själv har installerat så kan jag en del där och kan ofta hjälpa till. Sen är det ju att vi är ett sånt tight gäng. Jag får samtal från hela landet med frågor. Så jag är lite som spindeln i nätet, det tycker jag är väldigt kul!

Är det något som är särskilt svårt med ditt jobb?
Ja, det är det klart. Det kluriga med att jobba inom bank är att det har hänt så mycket de senaste åren. Bankkontor lägger ner, fokus skiftar och utvecklingen går framåt. Banker behöver inte längre samma typ av säkerhet, förut satt de liksom på pengarna. Nu är allting mer IT-baserat. Därför behövs andra typer av larm och en annan typ av säkerhet. Det är både spännande och svårt!

Det bidrar till att vi hela tiden behöver vara lyhörda, för att försöka förstå vad framtidens banker kommer att efterfråga. Om vi lyckas förstå det kommer vi bli ännu bättre på att vara proaktiva och verkligen bli ett stort stöd för dom i sitt säkerhetsarbete. Vi har massor av idéer på hur det här skulle kunna gå till, men det krävs ju också att det integreras hos kunden.

Hur ser framtiden för säkerhet inom bank ut?
Vi går mot mer IT-säkerhet. Det vi framförallt håller på med nu är stora passersystem. Vi arbetar mycket på stora huvudkontor. Där gör vi larm och säkerhetslösningar. IT-säkerheten kommer bli ännu större tror jag. Vi märker att det rullar in arbete hela tiden. Men hur det verkligen blir framöver får framtiden utvisa!