Oliver Nilsson jobbar på STANLEY Securitys SOC och har gjort det i ungefär ett år. Under den här tiden har han fått stor inblick i hur bra teamwork bidrar till både en bättre kundupplevelse och samtidigt gör arbetsdagen mycket roligare.

Hej Oliver! Berätta lite om vad du jobbar med.
Jag jobbar på kundtjänsten på STANLEY Securitys SOC. Där är vi uppdelade i två avdelningar, front office och back office. På back office arbetar man mycket med driftsättningar och nya anläggningar. Jag jobbar på front office, och där har vi mycket kontakt med tekniker och försöker förse dem med information. Vi har även hand om olika kort, kortsystem och kundsupport. Ja, en hel del alltså!

Hur skulle du beskriva att det är att jobba på SOC?
Det är otroligt spännande. Man kan lugnt säga att ingen dag är den andra lik. På STANLEY Securitys SOC jobbar vi väldigt tätt ihop och sitter tillsammans. Jag tror att vi är unika på det sättet. Att vi sitter tätt ihop innebär att kunden får hjälp direkt, utan att behöva kopplas runt mellan olika personer, vilket underlättar processen för våra kunder. Eftersom vi arbetar så tätt ihop får man även stor inblick i hur sina kollegors dagar och arbetsuppgifter ser ut, och vilka problem som de vanligtvis stöter på. Det gör att man också förstår hur man kan lösa de problemen. Utöver den stora yrkesmässiga fördelen med att sitta tätt ihop så är det ju också väldigt kul. Vi får en fin kemi mellan oss och lär verkligen känna varandra.

Det låter som en härlig arbetsplats! Vilka är de största utmaningarna du möter?
Jag skulle säga att den största utmaningen är att man aldrig vet vad som sker, eftersom alla dagar ser så olika ut. Jag hjälper kunder med alltifrån att koder inte fungerar, problem som hänt under natten, personkoder som snabbt måste ut. Man måste klura ut mycket själv, så det är väldigt mycket problemlösning. Det är alltid snabba puckar. Det här jobbet kräver mycket teamwork, så vi blir verkligen ett lag. Det behövs för att utföra den här typen av arbete. Jag skulle säga att det som är utmanande också är det som är det roligaste med mitt jobb.

Vilka fördelar ser du med att jobba på STANLEY Security?
En väldigt bra sak med att jobba på STANLEY Security är att ingenting bara flyter på, man blir inte en i mängden. Här är man väldigt duktig på att se individen. STANLEY Security vill att vi ska utvecklas. Vill man lära sig så får man lära sig vilket såklart är väldigt motiverande. Man får även bra inblick och koll på andras avdelningar. Det gör att man hela tiden har ett stort helhetsperspektiv på hela företaget, trots att vi är så många anställda. Det är superkul!