Kristian Månsson har över tjugo års erfarenhet från lås och säkerhet, vilket har bidragit till att han verkligen har koll på läget. Därför passar han utmärkt i rollen som tekniskt säljstöd, en relativt ny tjänst där han hjälper STANLEY Securitys säljare leverera bästa möjliga låslösningar till våra kunder.

Hej Kristian! Kan du berätta vad du jobbar med?
Hej! Ja, jag jobbar som tekniskt säljstöd i Malmö, som en del av STANLEY Securitys låsavdelning. I det arbetet hjälper jag våra säljare att ta fram lösningar och priser som de i sin tur kan lämna vidare till kund. STANLEY Security har inte några specifika låssäljare, utan vi har säkerhetssäljare. Det innebär att våra säljare ringer mig för att få expertis om kundernas låsutmaningar. Jag började jobba med detta 2016, och då var det en helt ny tjänst. Tidigare har jag arbetat många år i låsbutik och låsverkstad.

Hur ser din arbetsprocess ut?
Oftast har säljaren varit hos kund och kommit överens om vilka behov som finns. Då återkopplar säljaren till mig och jag tar fram en lösning. Om det är en dörr som kunden behöver, ser jag över låsmöjligheterna på dörren. Det som är utöver detta ser säkerhetsavdelningen över. När jag sett vilken typ av lås som jag anser passar bäst, skickar jag tillbaka den lösningen till säljaren, som sedan återkopplar till kunden.

Vilka utmaningar möter du i ditt arbete? 

Det är mycket att hålla koll på. Både gällande låsen i sig och att det finns massa regler som vi måste hålla koll på. Allt vi installerar inom lås måste passera olika kontroller och vara exempelvis både brandanpassade och funktionvariationsanpassade.

Slutligen, vad tycker du är det roligast med jobbet som tekniskt säljstöd?
Det roligaste är variationen. Ibland är jobbet rätt svårt och jag kan behöva lägga en hel dag på en dörr. Ett sånt exempel där det verkligen blir mycket att tänka på är om två kunder har lokaler intill varandra. När den ena kunden gått hem och låst ska den andra kunden kunna nödutrymma från deras lokal. Det är aldrig lätt och kräver nya lösningar varje gång. Ibland måste jag lägga många timmar på bara själva lösningar. Men när jag väl hittar den blir det så jäkla kul.