Håkan Lindblom vet hur det är att arbeta snabbt och under press. Han arbetar som säljare och projektledare på STANLEY Securitys brandavdelning och har ansvarsområde från Umeå till Kiruna. Att möta nya och krävande utmaningar är något Håkan har stenkoll på.

Kan du berätta om några utmaningar du mött i ditt jobb som säljare på Brand?
Som säljare på STANLEY Securitys brandavdelning möter man ibland lite annorlunda utmaningar. Ett sådant tillfälle var 2014 när det konstaterades att Ishotellet i Jukkasjärvi inte hade något brandlarm. Och eftersom det är ett hotell måste det finnas brandlarm. Hotellet i sig byggs upp och smälts ner varje år, och har gjort det sedan starten 1989. Brandlarmet, däremot, återanvänds varje år och är framtaget i silikon som klarar 40 minusgrader. I år byggdes en del av ishotellet i Jukkasjärvi, och blev ett permanent ishotell, som står året om. Då behövde vi tänka om gällande brandlarmet, och numera förvaras det i ett kylrum.

En annan utmaning var installera brandlarm i Gällivare och Kirunas gruvor. Gruvorna ligger ungefär 1250 meter under marken, så det var helt klart utmanande att vara så långt ner i bergen och jobba med någonting så viktigt som fungerande brandlarm. Det bara måste fungera, samtidigt som det är en stor utmaning att bara kunna få upp larmet. Men det gick bra, tillslut!

Det låter som två spännande uppdrag! Är det något i ditt jobb som är extra utmanande?
En stor utmaning med mitt jobb är att alla olika typer av byggnader behöver olika typer av larm. Det är många olika regelverk som ska tolkas och människor som ska tas hänsyn till. Inför varje brandlarmsinstallation står man inför olika utmaningar. Det är det som är den svåra biten, men det är samtidigt det som gör jobbet roligt. Att säkerställa människors trygghet, det är min största utmaning.