Gunilla Petersson har jobbat på STANLEY Security i 32 år, vilket gör att hon har stenkoll på hur organisationen, och framförallt brandavdelningen, fungerar. Vi var nyfikna på att höra mer om hur hennes arbete är och vad hon gör om dagarna.

Hej! Kan du berätta lite om vad du jobbar med?
Absolut! Jag har en central administrativ tjänst vilket gör att dagarna ser väldigt olika ut lite beroende på vad mina kollegor runt om i landet behöver hjälp med. Just nu går mycket tid åt till att arbeta med våra anläggningsskötarutbildningar där jag är kursadministratör. Det är mycket att ta hänsyn till, alltifrån att se över vilka orter som är intresserade av en kurs, spika kursprogram, se till att hemsidan blir uppdaterad, få ut kallelser, fixa kursmaterial, lägga in uppföljningsbesök i vårt anläggningssystem till de kunder som har serviceavtal med oss och även fakturera utbildningarna. I våra kurser ingår allt en anläggningsskötare behöver veta och följer de regler som finns enligt SBF:n. Vi har democentraler som passar perfekt för detta, där alla kursdeltagare både kan lära sig teori och praktik. Eftersom vi har cirka 10-12 kurser per termin blir det ett arbete som pågår nästan hela tiden.

Exempel på vad jag gör om dagarna är allt från att ta fram listor/underlag, ordna konsultinloggning till vår hemsida, vara stöd/administrativ hjälp vid avtalsförsäljning både till kollegorna på produktionssidan, servicechefer och säljare. Det skiftar väldigt mycket vad jag gör om dagarna och det är ofta som jag har många olika bollar i luften. Jag har mycket kontakt med kollegor runt om i landet och såklart även med kunder. Det är inspirerande och roligt att kunna hjälpa till och underlätta för både kollegor och för våra kunder!

Hur hjälper din erfarenhet dig i ditt jobb?
Eftersom jag varit med länge så har arbetsuppgifterna varierat en hel del och jag har fått bra inblick i både produktions- och säljsidan. Jag har koll på hur de administrativa systemen fungerar, var man hittar information och var man ska uppdatera förändringar. Detta gör att jag kan hjälpa till på många olika sätt. Jag har alltid suttit i Växjö och främst arbetat mot brand, både på produktionssidan och på säljsidan så självklart ”brinner” jag lite extra för vår brandverksamhet.

Är det någonting du tycker om extra med ditt jobb?
Jag tycker om mitt jobb för att det är så omväxlande och för att jag har både kundkontakter och kontakter med kollegor runt om i hela vårt land. Det som jag tycker är bland det roligaste med mina arbetsuppgifter är att få vara ”spindel i nätet” för vårt årliga event ”Branddagarna” – där håller vi nu som bäst på att få ut information på vår hemsida.