Edin har arbetat på STANLEY Security sedan 2008, varav två år som servicetekniker på Bank och sju år på Brand. Edin har sin stationeringsort i Malmö men har hela Skåne som sin arbetsplats där han dagligen möter våra kunder och tar hand om deras varierande installationer.

Hur ser en dag ut för dig som servicetekniker?

― Mina dagar börjar oftast väldigt tidigt och jag försöker att planera mina dagar med kundbesök då man ska utföra tekniskt översyn och kontroller enligt serviceavtal som kunden har. När jag väl är ute hos kund och utför kontroller så försöker jag alltid att hitta förbättringar och eventuella fel och reda ut dessa så som snabbt som möjligt. Alla dessa fel eller förbättringar behöver man redovisa till kund med hjälp av protokollet som kunden får efter avslutad kontroll. Vissa dagar kan det dock komma upp akuta situationer och man behöver prioritera om. Som jag sa tidigare ”försöker” jag att planera för det kan hända att man får avboka besöket då man måste rycka ut och hjälpa en kollega eller en kund som får lite panik när det piper i en centrallapparat exempelvis.

Vad är det roligaste med arbetet som servicetekniker?

― Det mest roligaste och inspirerande är att man träffar så mycket folk med olika personligheter som man ska hjälpa på bästa sätt och så professionellt som det går. Nöjd kund ger mer jobb och bättre framgång för företaget och samtidigt för mig som individen i det hela, att känna att jag gjort något bra och produktivt. Är kunden nöjd på slutet av dagen så är jag nöjd.

Du vann nyligen STANLEY Securitys Champions´Club Award för dina fina prestationer som servicetekniker, hur känns det?

― Att vara en av vinnarna av Champions´ Club är verkligen hedrande och kul. Att ens arbete uppskattas till den nivån är jätteroligt då det tryggar en att fortsätta med samma glöd och ge det lilla extra. Man kan glida runt med Zlatans stolthet för att man är en Champion helt enkelt.

Edin kom till Sverige 1993 som ensakommande och började att arbeta redan 1995 efter att ha lärt sig språket. I dag känner Edin sig väldigt lyckligt lottad och uppskattar de små sakerna i livet.